referentiekader voor taalniveaus
Slide One

Europees Referentiekader voor taalniveaus

Bij Dutch Language Centre werken wij volgens het Europees Referentiekader voor Taalniveaus. Zo weet u als opdrachtgever zeker dat uw medewerker de best mogelijke training krijgt. Het Europees Referentiekader Talen (ERK) is een instrument om het niveau waarop iemand een vreemde taal beheerst te beschrijven. In Europa wordt het Europees Referentiekader gebruikt in het vreemdetalenonderwijs.

De niveaus

De taalbeheersing is ingedeeld van beginner tot bijna moedertaalspreker:

A1 + A2: basisgebruikers van de taal. Zij kunnen zich in talig opzicht nog niet zelfstandig redden.

B1 + B2: onafhankelijke taalgebruikers. Zij kunnen zich wel zelfstandig redden in de nieuwe taal.

C1 + C2: vaardige gebruikers. Zij spreken de taal met groot gemak.

Precies weten wat iemands vaardigheden op niveau A1 tot C2 precies zijn? Taalniveaus ERK (PDF).

Continu proces

Het ERK is een praktische hulpmiddel om de praktijk van onderwijs en leren te vereenvoudigen. Taalvaardigheid ontwikkelt zich geleidelijk en sterke en zwakke punten bij het leren van een nieuwe taal verschillen per persoon. Zo kan de ene cursist van begin af aan een vlotte spreker zijn. Een ander spreekt langzaam en zoekt nog naar de juiste opbouw van de zin. Beide cursisten hebben hetzelfde niveau, maar gaan anders met de nieuw verworven taal om.

Test taalniveau

Om onze trainingen en workshops goed af te stemmen op de wensen en behoeften van uw medewerkers testen wij van tevoren altijd het taalniveau dat iemand al heeft. Dit baseren we op het ERK. Zo kunnen we een juiste inschatting maken van de tijd die nodig is en dus van de kosten.

Meer weten over onze aanpak? Klik dan door naar onze pagina Onze werkwijze.

Vraag vrijblijvend een offerte aan