buitenlandse werknemers die Nederlands praten op de werkvloer
Slide One

Nederlands op de werkvloer

Dutch Language Centre organiseert incompany trainingen Nederlands op de werkvloer. Voor anderstalige medewerkers die nieuw zijn in Nederland. En voor medewerkers die al langer in Nederland wonen, maar een taalachterstand hebben. Een incompany training Nederlands op de werkvloer is intensief maatwerk met de focus op de praktijk.

Of het nou om een consultant in de ICT gaat of om een productiemedewerker communicatie is in elke sector belangrijk. Medewerkers moeten op hun werkplek in het Nederlands kunnen communiceren met collega’s, hun leidinggevenden, maar soms ook met klanten. In een training Nederlands op de werkvloer leren werknemers beter communiceren met collega’s en klanten. Ze werken daardoor zelfstandiger en hun doorgroeimogelijkheden nemen toe.

Wat leren de medewerkers?

In onze incompany training Nederlands op de werkvloer zorgen wij dat uw medewerker zelfstandiger functioneert en meer verantwoordelijkheid neemt op de werkvloer. Om het rendement zo groot mogelijk te maken betrekken we ook de leidinggevenden bij de training, zodat de deelnemers ook Nederlands op het werk kunnen oefenen.

In de training besteden we onder andere aandacht aan:

  • het begrijpen van werkinstructies
  • voorschriften en protocollen begrijpen
  • afspraken kunnen maken en kort samenvatten
  • vragen begrijpen en kunnen reageren

Ervaringsgericht leren

Om het Nederlands goed te leren spreken en begrijpen hebben de anderstalige medewerkers elkaar en hun Nederlandssprekende collega’s hard nodig. Samen bepalen ze het succes. Leidinggevenden die hun medewerkers helpen ervaringsgericht te leren, verhogen het rendement van de training. Het toepassen van nieuwe kennis en vaardigheden in de vorm van een oefening op de werkvloer is een zeer effectieve manier van inslijpen..

Maatwerk

Voor aanvang van de training inventariseren wij met een intakegesprek de wensen van de opdrachtgever. Daarna nodigen we uw medewerkers uit voor een intake om het huidige niveau te bepalen. Zo stemmen we de training zo goed mogelijk af op de dagelijkse praktijk op de werkvloer en op uw wensen.

Evaluatie

Om het rendement en de continuïteit te bewaken vinden er tussentijdse evaluaties plaats. Zo houden we de vinger aan de pols om het programma op tijd bij te sturen, mocht dat nodig zijn. Na afloop ontvangt u een eindevaluatie en eventueel advies voor een vervolgtraject.

Offerte

Wij stellen voor iedere opdrachtgever een duidelijke offerte op. De kosten voor onze standaardtrainingen kunt u vinden op onze pagina Tarieven.

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u een specifieke vraag? Neem gerust Contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vraag vrijblijvend een offerte aan