cursist in een workshop zakelijk nederlands
Slide One

Schrijfvaardigheid Nederlands

Bent u op zoek naar een training Schrijfvaardigheid Nederlands voor uw anderstalige werknemers? Dutch Language Centre organiseert trainingen Schrijfvaardigheid Nederlands voor uw buitenlandse collega’s. Op maat gemaakt en aangepast aan het niveau van de deelnemers.

Anderstalige werknemers hebben soms nog moeite met hun schrijfvaardigheid in het Nederlands. Denk aan grammatica en spelling of helder formuleren. In het dagelijks werk kan dat problemen opleveren bij het schrijven van rapportages of mails naar collega en klanten.

Met een training Schrijfvaardigheid Nederlands zetten uw buitenlandse werknemers weer de puntjes op de i. En schrijven ze met meer zelfvertrouwen zakelijke teksten en rapporten. 

Training Schrijfvaardigheid Nederlands

Tijdens onze training leren de deelnemers nauwkeuriger formuleren, de juiste toon kiezen en gestructureerd schrijven. Afhankelijk van het niveau en de functie van uw werknemer komen
o.a. de volgende zaken aan bod:

  • Vlot en lezersgericht schrijven
  • Veelgemaakte fouten
  • Spelling
  • Leestekens
  • Correctietechnieken

Ook besteden we specifiek aandacht aan het schrijven van verslagen, rapportages of notulen op basis van cases die aansluiten bij de functie en het bedrijf. Ons doel: uw medewerker met meer zelfvertrouwen en plezier te laten schrijven.

Maatwerk

De taaltraining wordt aangepast aan de omgeving waarin u werkzaam bent. Teksten die uw medewerker op het werk heeft geschreven, dienen als basis voor schrijfopdrachten. Als uw medewerker zijn of haar schrijfvaardigheid Nederlands wil verbeteren, betekent dat vooral veel oefenen. We geven dan ook huiswerk mee, gemiddeld 2 tot 3 uur per week.  

Evaluaties

Tijdens de training bewaken wij het rendement en de continuïteit met een tussentijdse evaluatie.
Die maakt het mogelijk bij te sturen wanneer dat nodig is. Na afloop van de training ontvangt de opdrachtgever een schriftelijke eindevaluatie die duidelijk maakt of er sprake is van voldoende zelfredzaamheid of dat een vervolgtraject wenselijk is. 

Offerte

Wij stellen voor iedere opdrachtgever een duidelijke offerte op. Hierbij houden we rekening met het niveau van de deelnemers en de werkomgeving. De kosten voor onze standaardtrainingen kunt u vinden op onze pagina Tarieven.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust Contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan