Cursisten in een les Nederlands voor Gevorderden
Slide One

Nederlands voor Beginners

Heeft u één of meerdere anderstalige werknemers in dienst, dan wilt u uiteraard dat zij zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands. Een incompany cursus Nederlands voor beginners
voor anderstalige werknemers is de eerste stap op weg naar het niveau van zelfredzaamheid in het Nederlands.

Formeel wordt er vaak Engels gesproken op de werkplek, maar informeel Nederlands waardoor de anderstalige werknemers de aansluiting missen. Een eenvoudig praatje bij het koffieautomaat of tijdens de lunch zorgt ervoor dat de samenwerking met collega’s beter gaat en iemand zich meer thuis voelt en zich enthousiaster inzet voor het werk. 

In onze incompany cursus Nederlands voor beginners besteden we ook aandacht aan Nederlandse omgangsvormen en komen alledaagse uitdrukkingen aan bod. Maar ook praktische zaken en tips die onmisbaar zijn voor iedere buitenlandse werknemer voor een aangenaam verblijf in Nederland.

Nederlands voor beginners | A1

In een incompany cursus Nederlands voor Beginners A1 leren de deelnemers korte gesprekjes voeren, vragen begrijpen en hierop reageren in veel voorkomende dagelijkse situaties zowel privé als op de werkplek. 

Een paar voorbeelden van taalvaardigheden die aan bod komen:

  • zich voorstellen
  • een afspraak maken
  • vragen naar tijd en plaats
  • een instructie begrijpen

Met deze basiskennis en het aanleren van een basiswoordenschat wordt het makkelijker om mee te doen met iedereen die Nederlands spreekt. Naast het leren van de basiskennis van het Nederlands heeft de training ook een sociaal aspect, mee kunnen praten tijdens de lunch, de koffiepauze en Nederlandse gewoonten beter begrijpen.

Nederlands voor beginners | A2

Een incompany cursus Nederlands voor beginners A2 is geschikt voor anderstalige medewerkers die al een paar woordjes Nederlands spreken, maar nog te weinig om zelfstandig een gesprek op gang te houden. Deze cursus  gaat een stapje verder dan de basiscursus Nederlands voor Beginners A1 en is het vervolg op de incompany cursus Nederlands voor beginners A1.

Een paar voorbeelden van taalvaardigheden die de deelnemers leren:

  • een voorstel doen
  • een instructie geven
  • e-mails schrijven
  • een mening geven/vragen

Uw medewerkers raken nog meer vertrouwd met de basisgrammatica en breiden hun woordenschat verder uit. Ze bekwamen zich in het lezen en schrijven over de directe leef- en werkomgeving. Na afloop van de training is iemand zelfredzaam in het Nederlands.

Europees referentiekader voor talen

De taaltraining wordt afgesloten met een beoordeling. Is het resultaat voldoende, dan kunnen de deelnemers doorstromen naar het volgende niveau. 

Precies weten wat iemands vaardigheden zijn van het beginnersniveau A1 tot C2 niveau? Klik hier voor op het overzicht van de taalvaardigheden op alle niveaus volgens het ERK waar wij mee werken. Europees Referentiekader voor Talen

Evaluaties

Tijdens de trainingen bewaken wij het rendement en de continuïteit met tussentijdse evaluaties. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we bijsturen wanneer dat nodig is. Na afloop van de training ontvangt de opdrachtgever een schriftelijke eindevaluatie die duidelijk maakt of er sprake is van voldoende zelfredzaamheid of dat een vervolgtraject wenselijk is.

Offerte

Voor aanvang van een training ontvangt u een duidelijke offerte. Meteen weten wat de kosten zijn? Op de pagina Tarieven vindt u een handig overzicht van de kosten voor een standaardtraining.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust Contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan