cursist in een workshop zakelijk nederlands
Slide One

Zakelijk Nederlands

Bent u op zoek naar een cursus Zakelijk Nederlands voor uw medewerkers of anderstalige collega’s? Een cursus Zakelijk Nederlands is bedoeld voor professionals die met zelfvertrouwen heldere en klantgerichte zakelijk teksten willen schrijven.

Lukt het u niet om de juiste toon te vinden en zakelijk helder en klantgericht te schrijven? Of bent u onzeker over uw spelling en doet u te lang over het schrijven van uw zakelijke teksten? In onze cursus Zakelijk Nederlands werkt u op efficiënte wijze met een ervaren docent aan uw zakelijke schrijfvaardigheid.

Wij stemmen de cursus volledig af op uw wensen en u oefent situaties uit uw dagelijks werk. Bij de afronding van de cursus schrijft u heldere en prettig leesbare teksten zonder spelfouten.  

Wat leert u in de cursus Zakelijk Nederlands?

In de cursus Zakelijk Nederlands leren deelnemers weer met zelfvertrouwen zakelijk teksten schrijven en de puntjes op de i te zetten.  En dat alles afgestemd op de dagelijkse werkpraktijk. We geven enkele voorbeelden die aan bod komen in de cursus:

  • kort, bondig en helder formuleren
  • werkwoord spelling | d/t, hen/hun
  • tussenletters | tussen-n/tussen-s
  • Engelse werkwoorden vervoegen
  • persoonlijke kwaliteiten en valkuilen

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers correct spellen, op een klantgerichte manier een boodschap formuleren en antwoorden op hun taalvragen vinden.

Huiswerk

Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Huiswerk is dus een belangrijk onderdeel van onze cursus Zakelijk Nederlands. Voor de start van de cursus mailen deelnemers een of meerdere taalvragen naar de docent. En eventueel ook concrete voorbeelden uit brieven, verslagen en e-mails. Deze voorbeelden gebruikt de docent tijdens de les en koppelt ze aan de schrijfopdrachten. Zo halen deelnemers het maximale rendement uit de cursus.

Tijdsinvestering en kosten

De cursus bestaat uit een workshop van 3 dagdelen van 3 uur. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers en hun wensen en behoeftes. De cursus volgt u online of op uw locatie. Voor een indicatie van de kosten kunt u kijken op onze pagina Tarieven

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust Contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Vraag vrijblijvend een offerte aan