Cursisten in een les Nederlands voor Gevorderden
Slider

Nederlands voor Beginners

Komt uw medewerker niet mee op het werk, omdat hij of zij de Nederlandse taal niet onder de knie heeft? Wij bieden een incompany training Nederlands voor beginners. Na afloop kan een deelnemer korte gesprekken voeren over alledaagse bezigheden op het werk en privé.

Als u een of meerdere anderstalige werknemers in dienst heeft, wilt u uiteraard dat zij zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands. Een eenvoudig praatje bij het koffieautomaat of tijdens de lunch zorgt ervoor dat de samenwerking met collega’s beter gaat. En dat de werknemer zich meer thuis voelt en zich enthousiaster inzet voor het werk. Dat is wat wij u en uw medewerkers bieden.

Incompany  

Onze cursussen Nederlands voor anderstaligen zijn altijd incompany. Zo kunnen werknemers op hun vertrouwde plek blijven zonder tijd en geld kwijt te zijn aan reizen. Ook betrekken we vaak collega’s. Buitenlandse werknemers hebben elkaar en hun andere collega’s nodig om goed Nederlands te leren spreken en begrijpen. Samen bepalen zij het succes van de cursus. Dit betekent dat zowel de receptionist als de secretaresse of de leidinggevenden meedoen met het uitvoeren van interactieopdrachten en het geven van effectieve feedback.

Nederlandse les voor beginners A1

Een incompany training Nederlands voor beginners A1 richt zich op het leren spreken en luisteren op A1- niveau volgens het Europees referentiekader talen (ERK)

Wat leren deelnemers bij ons? We geven een paar voorbeelden:

  • jezelf voorstellen;
  • begroeten en afscheid nemen;
  • afspraken maken;
  • praten over familie;
  • iets bestellen of kopen (restaurant, winkel)
  • basisgrammatica;
  • basiswoordenschat;
  • de Nederlandse cultuur.

Daarnaast leren ze ook over veelvoorkomende Nederlandse gewoonten en alledaagse uitdrukkingen, zodat ze makkelijker integreren.

Alles dus wat nodig is om zich op het werk en privé op een basisniveau te kunnen uitdrukken in het Nederlands. Aan het eind van de cursus kunnen de deelnemers zich redden in veel voorkomende dagelijkse situaties. In de privésfeer, maar ook op het werk in korte gesprekjes met Nederlandse collega’s tijdens de lunch of koffiepauze.

Niveau A2: een stap verder

Spreekt en luistert uw medewerker zelf al op A1-niveau of heeft hij/zij al ‘Nederlands voor beginners’ op dat niveau gevolgd? Dan is een training op A2-niveau een slimme vervolgstap. In deze training borduren we voort op de kennis en vaardigheden die mensen al hebben. Uw medewerker raakt nog meer vertrouwd met de basisgrammatica, zoals de meest voorkomende werkwoorden vervoegen en zinsvolgorde. Na afloop van de training is iemand zelfredzaam in het Nederlands.

Lesmateriaal en huiswerk

In onze trainingen gebruiken we relevante leerboeken voor anderstalige volwassenen. Naast boeken zijn er spreekopdrachten en audiomateriaal. Om het rendement van de training zo hoog mogelijk te laten zijn, krijgen deelnemers huiswerk mee. Dit kost gemiddeld 2 tot 3 uur per week.

Meer weten over onze werkwijze? Op de pagina Onze werkwijze vertellen we precies wat onze aanpak is.

Vraag offerte aan

Op onze pagina Tarieven vindt u wat de kosten zijn voor de verschillende trainingen Nederlands. Omdat het basisniveau van de deelnemers altijd anders is en de wensen van werkgevers ook, maken wij graag een offerte op maat.  

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u ons een vraag stellen? Neem gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder!