cursist in een workshop zakelijk nederlands
Slide One
Slide One

Zakelijk Nederlands

Dutch Language Centre organiseert workshops Zakelijk Nederlands voor professionals die werkzaam zijn op HBO of universitair niveau. De training helpt uw medewerker om weer met zelfvertrouwen zakelijke teksten te schrijven.

Een boodschap niet helder kunnen verwoorden. Te lang doen over het schrijven van teksten. Spelfouten maken of teveel uitweiden. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waar uw medewerker tegenaan kan lopen bij het schrijven van zakelijk Nederlands. Gevolg: onbruikbare teksten, tijdsverlies en opzien tegen het schrijven van brieven, verslagen en e-mails. Zonde!

Zakelijk Nederlands

In de workshop leren de deelnemers weer met zelfvertrouwen zakelijk Nederlands schrijven en de puntjes op de i te zetten. Dat betekent vooral veel oefenen en dus doen. En dat alles afgestemd op de dagelijkse werkpraktijk. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • werkwoord spelling | d/t, hen/hun
  • tussenletters | tussen-n/tussen-s
  • aaneenschrijven | aaneen/spatie/koppelteken/trema/apostrof
  • Engelse werkwoorden vervoegen
  • kort, bondig en helder formuleren
  • persoonlijke kwaliteiten en valkuilen

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers correct spellen, op een klantgerichte manier een boodschap formuleren en antwoorden op hun taalvragen vinden.

Huiswerk

Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Huiswerk is dus een belangrijk onderdeel van onze Zakelijk Nederlands cursus. Voor de start van de cursus mailen deelnemers een of meerdere taalvragen naar de docent. En eventueel ook concrete voorbeelden uit brieven, verslagen en e-mails. Deze voorbeelden gebruikt de docent tijdens de les en koppelt ze aan schrijfopdrachten. Zo halen deelnemers het maximale rendement uit de cursus.

Tijdsinvestering en kosten

De cursus bestaat uit een workshop van 3 dagdelen van 3 uur. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers en hun wensen en behoeftes. Voor een indicatie van de kosten kunt u kijken op onze pagina Tarieven.

Heeft u vragen over een cursus of wilt u meer informatie? Neem dan gerust Contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Corona-update Dutch Language Centre:
Taaltrainingen op afstand

 

Bent u op zoek naar een incompany training Nederlands voor uw anderstalige of Nederlandse collega’s? Door de CORONA CRISIS doen veel bedrijven niet meer aan extern bezoek. Veel werknemers moeten thuiswerken. Wij begrijpen dat, we volgen de richtlijnen van het RIVM op de voet.

Dutch Language Centre biedt een flexibele oplossing met taaltrainingen op afstand. Onze trainers werken met Zoom. Een passende digitale oplossing om de continuïteit van onze trainingen – mocht die in het gedrang komen – op een prettige en laagdrempelige manier te waarborgen.

Wilt u uw training op afstand voortzetten? Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust, we beantwoorden ze graag!