Dutch in the workplace

Dutch Language Centre biedt een incompany training Nederlands op de werkvloer voor anderstalige werknemers werkzaam in de ICT. Digitale transformatie zorgt voor een grote vraag en aanbod van ICT personeel en communicatie en is in elke sector belangrijk. Anderstalige medewerkers moeten op hun werkplek in het Nederlands met collega’s communiceren over bijvoorbeeld beheer en onderhoud, als consultant met klanten of als eerstelijnscommunicatie aan de helpdesk.

Met een incompany training Nederlands op de werkvloer tillen uw anderstalige werknemers hun kennis van het Nederlands naar een hoger niveau. Een vlotte en correcte taalvaardigheid in het Nederlands draagt bij aan een professionele indruk.

Op de werkplek wordt vaak formeel Engels gesproken, maar onderling Nederlands waardoor de buitenlandse werknemers de aansluiting missen (bijv. mee kunnen praten tijdens de koffiepauze of lunch). Basiskennis van het Nederlands maakt het makkelijker om de aansluiting te vinden met Nederlanders en zich sneller thuis te voelen in het bedrijf en in Nederland.

Wat leren de medewerkers?

In onze incompany training Nederlands op de werkvloer zorgen wij dat uw medewerker dat praatje kan maken in de koffiepauze met de Nederlandse collega’s en mee kan praten tijdens het wekelijks overleg. Om het rendement zo groot mogelijk te maken betrekken we ook de collega’s bij de training, zodat de deelnemers ook Nederlands op het werk kunnen oefenen.

In de training besteden we onder andere aandacht aan:

  • het consolideren van de basisgrammatica
  • mee kunnen praten over werkgerelateerde onderwerpen
  • praten over alledaagse onderwerpen
  • persoonlijke kwaliteiten en valkuilen

Ervaringsgericht leren

Om het Nederlands goed te leren spreken en begrijpen hebben de anderstalige medewerkers hun Nederlandssprekende collega’s hard nodig. Samen bepalen ze het succes. Collega’s die hun medewerkers helpen ervaringsgericht te leren, verhogen het rendement van de training. Het toepassen van nieuwe kennis en vaardigheden in de vorm van een oefening op de werkvloer is een zeer effectieve manier van inslijpen.

Maatwerk

Voor aanvang van de training inventariseren wij de wensen van de opdrachtgever en de deelnemers. Daarna nodigen we uw medewerkers uit voor een intake om het instapniveau te bepalen. De training stemmen wij af op het taalniveau, leerwensen, de functie en de branche van de deelnemers. Ook een individuele maatwerktraining Nederlands op de werkplek afgestemd op specifieke leerwensen van de deelnemer behoort tot de mogelijkheden

Evaluatie

Om het rendement en de continuïteit te bewaken vinden er tussentijdse evaluaties plaats. Zo houden we de vinger aan de pols om het programma op tijd bij te sturen, mocht dat nodig zijn. Na afloop ontvangt u een eindevaluatie en wanneer gewenst een advies voor een vervolgtraject.

Offerte

Wij stellen voor iedere opdrachtgever een duidelijke offerte op. Benieuwd naar de kosten van onze standaardtrainingen? Bekijk het overzicht op de pagina Tarieven.

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u een vraag? Neem gerust Contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vraag vrijblijvend een offerte aan