cursist in een workshop zakelijk nederlands
Slider

Zakelijk Nederlands

Kan u of kunnen uw medewerkers nog wat ondersteuning gebruiken op het gebied van zakelijke communicatie in het Nederlands? Dutch Language Centre biedt een cursus Zakelijk Nederlands op NT1-niveau. Incompany én op maat gemaakt.

Een boodschap niet helder kunnen verwoorden. Te lang doen over het schrijven van teksten. Spelfouten maken of teveel uitweiden en zijwegen inslaan. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waar uw medewerker tegenaan kan lopen bij het schrijven van zakelijk Nederlands. Gevolg: onbruikbare teksten, tijdsverlies en opzien tegen het schrijven van brieven, verslagen en e-mails. Zonde!

Bij Dutch Language Centre bieden wij een cursus Zakelijk Nederlands NT1-niveau (moedertaalsprekers) aan. De cursus helpt uw medewerker om weer met zelfvertrouwen zakelijke teksten te schrijven. 

Wat bieden wij?

In een workshop van 2 á 3 dagdelen leren wij deelnemers weer met zelfvertrouwen zakelijk Nederlands te schrijven en de puntjes op de i te zetten. Dat betekent vooral veel oefenen en dus doen. En dat alles afgestemd op de dagelijkse werkpraktijk. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Veelvoorkomende fouten zoals d/t, hen/hun
  • Apostrof/verbindingsstreepje
  • Engelse werkwoorden vervoegen
  • Kort, bondig en helder formuleren
  • Herkennen van valkuilen tijdens het schrijven

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers correct spellen, op een klantgerichte manier een boodschap formuleren en antwoorden op hun taalvragen vinden.

Huiswerk

Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Huiswerk is dus ook een belangrijk onderdeel van onze Zakelijk Nederlands cursus. Voor de start van de cursus vragen wij deelnemers om een of meerdere taalvragen naar de docent te mailen. En eventueel ook concrete voorbeelden uit brieven, verslagen en e-mails. Deze voorbeelden gebruikt de docent tijdens de les en koppelt ze aan schrijfopdrachten. Zo halen deelnemers het maximale rendement uit de cursus.

Tijdsinvestering en kosten

De cursus bestaat uit workshops van 2 á 3 dagdelen (van 3 uur), afhankelijk van het niveau van de deelnemers en hun wensen en behoeftes. Voor een indicatie van de kosten kunt u kijken op onze pagina Tarieven. Omdat onze cursus altijd op maat is gemaakt, brengen wij ook altijd een offerte uit.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u ons een vraag stellen? Neem gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder!