Cursisten in een les Nederlands voor Gevorderden
Slider

Schrijfvaardigheid NT2

Heeft uw werknemer moeite met schrijven in het Nederlands. Dutch Language Centre biedt een training Schrijfvaardigheid Nederlands aan. Incompany, op maat gemaakt een aangepast aan het huidige niveau van de deelnemer(s).

Schrijfvaardigheid Nederlands verbeteren

Zowel Nederlandstalige als anderstalige werknemers kunnen moeite hebben met hun schriftelijke vaardigheden in het Nederlands. Denk aan grammatica en spelling of de opbouw van een tekst en helder formuleren. In het dagelijks werk kan dat soms problemen opleveren. Zoals bij het schrijven van rapportages, werkverslagen en mails naar collega’s of klanten.

De schrijfvaardigheid Nederlands verbeteren is dan een slimme zet om uw medewerker vooruit te helpen. Bij het Dutch Language Centre bieden wij een incompany training Schrijfvaardigheid Nederlands op NT2-niveau. We werken volgens het Europees Referentiekader Talen (ERK).

Inhoud van de training

Tijdens onze training gaan cursisten aan de slag met hun schrijfvaardigheid Nederlands oefenen. Afhankelijk van het niveau en de functie van uw werknemer komen o.a. de volgende zaken aan bod:

  • Vlot en lezersgericht schrijven
  • Woordvolgorde en zinsconstructie
  • Helder formuleren
  • Grammatica en spelling
  • Interpunctie

Ook besteden we specifiek aandacht aan het schrijven van verslagen, rapportages of notulen als dat voor de functie van uw medewerker van belang is. Ons doel: uw medewerker met meer zelfvertrouwen en plezier te laten schrijven.

Lesmateriaal en huiswerk

Het lesmateriaal van onze trainingen bestaat uit relevante leerboeken en werkgerelateerde schrijfopdrachten. Teksten die uw medewerker op het werk heeft geschreven, dienen ook als basis voor schrijfopdrachten. Als uw medewerker zijn of haar schrijfvaardigheid Nederlands wil verbeteren, betekent dat vooral veel oefenen. We geven dan ook huiswerk mee, gemiddeld 2-3 uur per week.  

Evaluatie

Wij vinden het belangrijk om goed aan te sluiten bij de wensen van uw bedrijf en uw werknemer. Daarom evalueren we tussentijds en passen dan eventueel het programma van de training aan. Na afloopt ontvangt u van ons een eindevaluatie met daarbij eventueel advies voor een vervolgtraject. Meer weten over onze aanpak? Op de pagina Onze werkwijze leest u alles over hoe wij te werk gaan.

Offerte

Om u alvast een idee te geven van de kosten, vindt u op de pagina Tarieven onze uurprijzen. Hoeveel het hele trainingstraject gaat kosten, is afhankelijk van uw specifieke wensen en het niveau dat uw werknemer al heeft. We maken dus altijd een op maat gemaakte offerte voor u op.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u ons een vraag stellen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.