buitenlandse werknemers die Nederlands praten op de werkvloer
buitenlandse werknemers die Nederlands praten op de werkvloer
Slide One
Slide One

Nederlands op de werkvloer

In een training Nederlands op de werkvloer leren werknemers beter communiceren met collega’s en klanten. Ze werken daardoor zelfstandiger en hun doorgroeimogelijkheden nemen toe.

Dutch Language Centre organiseert taaltrainingen Nederlands op de werkvloer. Voor anderstalige medewerkers die nieuw zijn in Nederland. En voor medewerkers die al langer in Nederland wonen, maar een taalachterstand hebben.

Intensief maatwerk met de focus op de praktijk, want communicatie is in elke sector belangrijk. Anderstalige medewerkers moeten op hun werkplek in het Nederlands kunnen communiceren met collega’s, hun  leidinggevenden en met klanten.

Wat leren deelnemers in een training Nederlands op de werkvloer?

In de training zorgen wij dat uw medewerker zelfstandiger functioneert en meer verantwoordelijkheid neemt op de werkvloer.

Enkele voorbeelden van leerdoelen die in de training aan bod komen:

  • het begrijpen van werkinstructies
  • voorschriften en protocollen begrijpen
  • afspraken kunnen maken en kort samenvatten
  • vragen begrijpen en kunnen reageren

Ervaringsgericht leren

Leidinggevenden die hun medewerkers helpen ervaringsgericht te leren, verhogen het rendement van de training. Het toepassen van nieuwe kennis en vaardigheden in de vorm van een oefening op de werkvloer is een zeer effectieve manier van inslijpen. Om het rendement zo groot mogelijk te maken betrekken we de leidinggevenden bij de training, zodat de deelnemers ook Nederlands op het werk kunnen oefenen.

Maatwerk

Voor aanvang van de cursus inventariseren wij met een uitgebreid intakegesprek de wensen van de opdrachtgever. Het instapniveau van de werknemers bepalen we met een gedegen intake. Daarna stemmen we de training zo goed mogelijk af op de dagelijkse praktijk op de werkvloer.

Evaluatie

Om het rendement en de continuïteit te bewaken vinden er tussentijdse evaluaties plaats. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we bijsturen, mocht dat nodig zijn. Na afloopt ontvangt de opdrachtgever een uitgebreide eindevaluatie en eventueel advies voor een vervolgtraject.

Offerte

Wij stellen voor iedere opdrachtgever een duidelijke offerte op. De kosten voor onze standaardtrainingen kunt u vinden op onze pagina Tarieven.

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u een specifieke vraag? Neem gerust Contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Corona-update Dutch Language Centre:
Taaltrainingen op afstand

 

Bent u op zoek naar een incompany training Nederlands voor uw anderstalige of Nederlandse collega’s? Door de CORONA CRISIS doen veel bedrijven niet meer aan extern bezoek. Veel werknemers moeten thuiswerken. Wij begrijpen dat, we volgen de richtlijnen van het RIVM op de voet.

Dutch Language Centre biedt een flexibele oplossing met taaltrainingen op afstand. Onze trainers werken met Zoom. Een passende digitale oplossing om de continuïteit van onze trainingen – mocht die in het gedrang komen – op een prettige en laagdrempelige manier te waarborgen.

Wilt u uw training op afstand voortzetten? Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust, we beantwoorden ze graag!