Slider

Nederlands voor Beginners

Een incompany cursus Nederlands voor Beginners voor buitenlandse werknemers is de eerste stap op weg naar het niveau van zelfredzaamheid in het Nederlands. Heeft u een of meerdere anderstalige werknemers in dienst, dan wilt u uiteraard dat zij zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands.

Een incompany cursus Nederlands voor beginners maakt dat mogelijk. Na afloop kunnen uw buitenlandse werknemers korte eenvoudige gesprekjes voeren op de werkplek met de Nederlandse collega’s. 

In onze lessen besteden we ook aandacht aan Nederlandse omgangsvormen en komen alledaagse uitdrukkingen aan bod. Maar ook praktische zaken en tips die onmisbaar zijn voor iedere buitenlandse werknemer voor een aangenaam verblijf in Nederland. 

Nederlandse les voor beginners A1

In een incompany training Nederlands voor Beginners leren de deelnemers korte gesprekjes voeren. Vragen begrijpen en hierop reageren in veel voorkomende dagelijkse situaties zowel privé als op de werkplek. 

Een paar voorbeelden van taalvaardigheden die aan bod komen:

  • jezelf voorstellen
  • afspraken maken
  • een voorkeur aangeven
  • om informatie vragen

Met deze basiskennis en het aanleren van een basiswoordenschat wordt het makkelijker om mee te doen met iedereen die Nederlands spreekt. In de vervolgtraining Nederlands voor Beginners A2 breiden de deelnemers hun kennis van het Nederlands verder uit. 

Nederlands voor beginners A2

Beschikken uw buitenlandse werknemers al over enige basiskennis van de Nederlandse taal? Dan is een incompany cursus Nederlands voor beginners op A2-niveau de vervolgstap. Deze training gaat een stapje verder dan de basiscursus Nederlands voor Beginners A1. 

Een paar voorbeelden van taalvaardigheden die de deelnemers leren:

  • een voorstel doen
  • een instructie geven
  • e-mails schrijven
  • een mening geven/vragen

Uw medewerkers raken nog meer vertrouwd met de basisgrammatica en breiden hun woordenschat verder uit. Ze bekwamen zich in het lezen en schrijven over de directe leef- en werkomgeving. Na afloop van de training is iemand zelfredzaam in het Nederlands.

Europees Referentiekader voor Talen

Precies weten wat iemands vaardigheden zijn van het beginnersniveau A1 tot C2 niveau? Klik hier voor op het overzicht van de taalvaardigheden op alle niveaus volgens het ERK waar wij mee werken. Europees Referentiekader voor Talen

Evaluaties

Tijdens de trainingen bewaken wij het rendement en de continuïteit met tussentijdse evaluaties. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we bijsturen wanneer dat nodig is. Na afloop van de training ontvangt de opdrachtgever een schriftelijke eindevaluatie die duidelijk maakt of er sprake is van voldoende zelfredzaamheid of dat een vervolgtraject wenselijk is.

Offerte

Voor aanvang van een training ontvangt u een duidelijke offerte. Meteen weten wat de kosten zijn? Op de pagina Tarieven vindt u een handig overzicht van de kosten voor een standaardtraining.

Heeft u vragen over een cursus of wilt u meer informatie? Neem dan gerust Contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Corona-update Dutch Language Centre:
Taaltrainingen op afstand

 

Bent u op zoek naar een incompany training Nederlands voor uw anderstalige of Nederlandse collega’s? Door de CORONA CRISIS doen veel bedrijven niet meer aan extern bezoek. Veel werknemers moeten thuiswerken. Wij begrijpen dat, we volgen de richtlijnen van het RIVM op de voet.

Dutch Language Centre biedt een flexibele oplossing met taaltrainingen op afstand. Onze trainers werken met Zoom. Een passende digitale oplossing om de continuïteit van onze trainingen – mocht die in het gedrang komen – op een prettige en laagdrempelige manier te waarborgen.

Wilt u uw training op afstand voortzetten? Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust, we beantwoorden ze graag!